Fill and Kill

Når man lægger en ordre på børsen kan man sætte nogle forudsætninger for handlen.

Fill and Kill betyder at man højst køber eller sælger så mange aktier som i øjeblikket for ordregivelsen findes i ordrebogen til de angivne vilkår. Den del af købet eller salget af aktier der ikke med det samme kan imødekommes af ordrebogen slettes.

Når man ønsker at kende udfaldet af sin ordre med det samme udføres ordren altså straks helt eller delvist. En så stor del af ordren som muligt handles øjeblikkeligt til de aktuelle udbuds- eller efterspørgselspriser og mængder af aktier i ordrebogen.

De dele af ordren, der forbliver ubesatte annulleres med det samme og investor undgår på den måde at have delordrer liggende på børsen og vente, hvis hele ordren ikke gennemføres med det samme. Til gengæld handles kun det antal aktier som kan lade sig gøre på ordretidspunktet.

Hvordan sætter man fill and kill ordrevilkåret?

Når man lægger en ordre med avancerede ordrevilkår kan man finde fill and kill-muligheden i sit handelssystem. Ikke alle mæglere udbyder dog den service.

For private investorer har både Nordnet og Saxo Banks handelssystemer indbygget denne type ordrevilkår ved handel med aktier.

Se også Fill or kill ordrevilkåret.